Category: Lifestyle

Blogs in de categorie Lifestyle! Lees hier over succesverhalen en handige tips en tricks om meer calorieën binnen te krijgen dan te verbranden!

De 3 beste Aliexpress gadgets voor frituurfans

De 3 beste Aliexpress gadgets voor frituurfans

In deze blog gaan we het hebben over de 3 beste Aliexpress gadgets voor frituurfans. We hebben ze besteld, maar omdat het Aliexpress is duurt het nog minimaal 2 maanden voor het binnen is. Desondanks toch alvast deze blog.

3. Plastic Donut Maker Donut Maker Koekenpan Dispenser Donut Gemakkelijk Gemakkelijk Draagbare Arabisch Donut Gadget Taart DIY Bakken Gereedschap

Ja je leest het goed, een echte originele Aliexpress producttitel. Met deze Donutmaker kun je gemakkelijk donuts maken. Doe het deeg in het apparaat en doseer een donut door de knop met de springveer omlaag te duwen. Kijk, een perfecte donut, zo in je hete vet. Als dat niet smullen wordt. Het grootste voordeel van dit apparaat is dat het maar €2,08 kost. Oke, er komt wel nog €0,34 aan verzendkosten bij. Maar goed, als dat alles is. Je krijgt wel versgemaakte donuts (als het goed is)!

2. 1 stks Roestvrijstalen Halve Cirkel Stoom Rack Afvoer Olie Filter Rack Holder Frituren Rack Keuken Tools Gadgets 26*13 cm

Ja hoor, hij is terug! Het Chicken wing rekske van Franske! Maar nu nog handiger. Hang dit rekje aan je hete pan met olie. Perfect om je net gefrituurde lekkernijen even uit te laten lekken. En wat moet zo’n oplossing dan wel niet kosten? Nou, €2,50 inclusief verzending. Als dat geen goede deal is.

Beste Aliexpress gadgets

1. Keuken Accessoires Franse Fry Voedsel Zeef Scoop Vergiet Afvoer Scoop Gadgets voor Keuken Gereedschap Accessoire Thuis Gereedschap 2018

Hier zijn we nou al zo lang naar op zoek. Een geniaal design. Een knijper en een zeef in één. Nooit meer rotzooien en je vers gefrituurde schatten doorbreken terwijl je ze uit de pan probeert te halen. Uniek in oplossingsgerichtheid en een zeer schappelijke prijs. Voor €1,99 wordt dit product ook nog eens gratis naar jouw huis verscheept vanuit China! Met trots de nummer 1!

Beste Aliexpress gadgets

Dit zijn écht de beste Aliexpress gadgets voor frituurfans!

Hebben jullie deze beste Aliexpress gadgets ook besteld? Laat ons weten wat jullie ervan vonden. Vergeet ons niet te liken op Facebook en volgen Instagram! Maar voordat je dat doet, lees eerst ook nog even de geschiedenis van de frikandel. Als echte frituurfan moet je hiervan toch op de hoogte zijn?

Bye Before You Die!

Volg ons nu!
error
Top 5 meest bestelde sauzen op thuisbezorgd.nl

Top 5 meest bestelde sauzen op thuisbezorgd.nl

In deze blog presenteren wij jullie de top 5 meest bestelde sauzen op thuisbezorgd.nl.

5. Oorlog

Oorlogsaus. Een heerlijke combinatie van mayonaise, pindasaus en uitjes. De romige mayonaise maakt de pindasaus helemaal af. Zoals wij allemaal weten heerlijk bij friet. Dit is dan ook het gerecht waarbij oorlogsaus het meest gegeten wordt. Het verklaart hiermee de 5e plaats in dit rijtje.  Een frietje oorlog gaat er bij ons altijd wel in!

Top 5 meest bestelde sauzen op thuisbezorgd.nl

4. Pindasaus

Op nummer 4 van de meest bestelde sauzen op Thuisbezorgd staat de pindasaus. Helaas voor de pinda-liefhebbers, jullie favo saus heeft de top drie niet gehaald! Voor de mensen met een pinda allergie: gefeliciteerd! Pindasaus is anders dan oorlogsaus wel populair in combinatie met vrijwel alle snacks.

Plek vier en vijf, doen die er eigenlijk wel toe? Het was in ieder geval peanuts, laten we door gaan naar de top drie meest bestelde sauzen in Nederland! 

Top 5 meest bestelde sauzen op thuisbezorgd.nl

3. Mayonaise

Mayonaise op plek drie. Wie had dat gedacht? Wij hebben er wel een verklaring voor. Iedere Nederlander heeft minimaal twee potten mayonaise in de koelkast staan. En zoals Nederlanders zijn: “Waarom zouden we het er dan bij bestellen? Je bespaart een hoop door je eigen saus te gebruiken!”. Dit verklaart dan ook waarom de volgende sauzen op plek twee en een staan.

Top 5 meest bestelde sauzen op thuisbezorgd.nl

2. Speciaal

Onze persoonlijke favoriet op plek 2. De speciaalsaus. Nederland kent veel speciaal liefhebbers. Niet gek dat hij hoog scoort. Omdat het maken van speciaalsaus vaak te veel werk is voor de luie thuisbezorgd fan, wordt deze vaak besteld. Je bestelt via thuisbezorgd.nl. Het is niet zo dat je dat doet omdat je bepaald actief bent. Wisten jullie dat er mensen zijn die voor ketchup kiezen in plaats van curry? Hoe dan?!?

De nummer 1 van de meest bestelde sauzen op thuisbezorgd.nl: knoflooksaus

Op nummer 1 van de 5 meest bestelde sauzen staat knoflooksaus. Ook dit is volslagen verklaarbaar. Niks is zo lekker als knoflooksaus van je favo dönertent. Deze saus heb je nooit standaard in je kast staan. Om eerlijk op te biechten, wij bestellen meestal 10 extra bakjes. Je kan maar een voorraad hebben, toch?

Top 5 meest bestelde sauzen op thuisbezorgd.nl

Welke saus uit de top 5 meest bestelde sauzen op thuisbezorgd.nl is jouw favoriet?

We hopen dat jullie weer genoten hebben van deze blog. Vergeet ons niet te liken op Facebook en volgen op Instagram! Wil je graag meer van ons lezen? Dat kan! Bekijk ook eens de 4 hysterische snacks bij een snackbar. Laat je in de reacties achter wat je van de blog vond?

Bye Before You Die!

Volg ons nu!
error
3 frituur events in 2019

3 frituur events in 2019

Onze top 3 frituur events in 2019 bestaat uit het WK frikandellen eten, het Frituurfestival 2019 en de Nationale Krokettendag. Welke van deze drie is jouw favoriet?

WK frikandellen eten

Op 18 mei wordt in Rotterdam het WK frikandellen eten georganiseerd. Het event vindt plaats in Eurotrash United. Wij zijn ons al maanden aan het voorbereiden om een indrukwekkende score neer te zetten. Nederland is zoals voorgaande jaren goed vertegenwoordigd op dit Wereldkampioenschap. Het schijnt dan ook dat Nederlanders van nature beter zijn in het verslinden van frikandellen dan mensen die zijn geboren in andere landen. Houd vooral de Facebookpagina van het frituur event in de gaten voor verdere info. Dit wil je niet missen.

frituur events in 2019

Frituurfestival 2019

“EEN BOLOGNAISE SCHIJF, CARBONARA KROKET OF GA JE TOCH LIEVER VOOR DE SNERTKROKET? OF NEEM ZE GEWOON ALLEMAAL! BIJ HET FRITUURFESTIVAL IS GEEN SNACK TE GEK. JOUW WILDSTE SNACK-DROMEN KOMEN OP 2 JUNI UIT.”

Zo pronkt het op de website van het Frituurfestival. De Bruine Fruitschaal organiseert dit festival in samenwerking met Em2. Het is een stukje rijden (Groningen), maar dat hebben we hier wel voor over toch? Wat kunnen we verwachten van dit krokante concept? Er zullen veel snackinnovaties en concept-snacks gepresenteerd worden. Dit jaar is de vierde editie. Volgens de website gaan ze zichzelf weer overtreffen. Zien we jullie daar?

 frituur festival 2019

Nationale Krokettendag

9 oktober is het Nationale Krokettendag. De dag om al het goeds dat de kroket ons biedt te eren. Al is er wel ruimte voor verbetering in de consumptie van kroketten. Wij Nederlanders eten namelijk gemiddeld maar 25 kroketten per jaar. Het frituur event is er dus voor om je fantasie de vrije loop te laten gaan en nieuwe kroketcombinaties te creëren.

Image result for kroketten dag

Ben jij bij de frituur events in 2019? Laat het ons weten in de reacties!

Vond je ‘frituur events in 2019’ nou een leuke blog? Volg ons dan op Facebook en Instagram! Je kunt je ook inschrijven voor onze nieuwsbrief! Heb je nog geen genoeg gekregen van frituur-posts? Bekijk dan ook eens dit recept!

Bye Before You Die!

Volg ons nu!
error
Bizarre frituur records

Bizarre frituur records

Frituren: voor de één een hobby en voor de ander zijn leven. Wij sluiten ons graag aan bij deze laatste groep. Er zijn altijd mensen die nog net iets verder willen gaan. In deze blog lees je over de onvoorstelbare prestaties die gezorgd hebben voor bizarre frituur records. Deze grote spelers verdienen niks anders dan lof. Denk jij dat je het beter kan?

Wereldkampioen frikandellen eten

Volgens een artikel van het Vlaamse blad HLN staat het wereldrecord frikandellen eten op de naam van de Belgische Sint-Niklazenaar Joachim Crape. Hij wist het wereldrecord te behalen door in een kwartier tijd 19,5 frikandel weg te werken. Dit zijn zonder twijfel resultaten waar wij allemaal jaloers op zijn. Wil jij je ook voorbereiden op een titelpoging? Lees dan hier onze tips voor een goed getrainde buik!

Wereldrecord grootste kroket

Het huidige wereldrecord van de grootste kroket staat al sinds 2007 op de naam van Van Dobben. De organisatie Guinness World Records was bij dit event aanwezig om de poging nauwlettend in de gaten te houden. Dit monster woog maar liefs 225kg en had een afmeting van 143 bij 47,3 cm. Het bakken van deze kroket der kroketten zou nooit in een normale frituurpan passen. Er is daarom gekozen om een takelwagen te vullen met 1.200 liter frituurvet. Als dat geen heerlijk bubbelbad was…

Bizarre frituur records

Wereldkampioen frietbakken

Ook dit bizarre frituur record gaat weer naar een van onze zuiderburen. Luc Driesen is de eigenaar van frituur Friteria Estrella in Malle. Om dit wereldrecord naar zich toe te trekken heeft deze frituurbaas 126 uur en 15 minuten boven het hete vet gestaan. Dat is wel even wat anders dan de Elfstedentocht.

Bizarre frituur records

Nog steeds zo zeker van het feit dat jij een van deze helden kunt verslaan? Wij willen je graag helpen bij het behalen van jouw dromen! Neem direct contact met ons op om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Ken jij nog andere bizarre frituur records? Laat het ons weten!

Like onze Facebookpagina en volg ons op Instagram, zodat jij op de hoogte blijft van de allerlaatste frituur-nieuwtjes! Lees hier bijvoorbeeld over de nieuwe frituur-jacuzzi bij Lidl!

Bye Before You Die!

Volg ons nu!
error
De geschiedenis van de frikandel

De geschiedenis van de frikandel

Gerrit de Vries, slagersknecht in Dordrecht, moest vanwege een wijziging in de warenwet zijn product aanpassen. Hij verkocht gehaktballen aan horecazaken, omdat deze zeer geliefd waren. Door de wetswijziging mochten de gehaktballen niet langer verkocht worden. De Vries weigerde de smaak van het product aan te passen. Dit gaf hem het idee de gehaktballen in de vorm van staven te maken. Op deze manier kon de smaak behouden worden. In deze blog lezen jullie alles over de geschiedenis van de frikandel.

De naam ‘frikadel’ heeft De Vries dan ook overgenomen uit het Duits. In Duitsland bestond al langer een platte gehaktbal met de naam ‘Frikadelle’. Dit speelde zich allemaal af in 1954.

geschiedenis van de frikandel

Snackfabriek Beckers verbetert de frikadel

Vijf jaar later heeft Jan Bekker van snackfabriek Beckers de frikandel volmaakt. Hierbij haalde hij zijn inspiratie uit de Amerikaanse keuken. Waar Gerrit de naam mexicano wel deponeerde, deed hij dat met de frikandel niet. Dit heeft ervoor gezorgd dat Beckers in 2009 claimde dat de frikandel 50 jaar bestond.

De naam

De naam en spelling van onze lievelingssnack is onderheven aan veel discussie. De frikadel is de versie die verzonnen is door De Vries (de gerolde gehaktbal). De frikandel is de geperfectioneerde versie van de frikadel. Frikandel is dus eigenlijk een merknaam.

In 1996 was de frikandel voor het eerst populairder dan de kroket. De verkoop van de frikandel heeft in haar bestaan ook tegenslagen gehad. Zo werden er in 2003 dertig miljoen minder frikandellen gegeten dan in het jaar ervoor. Dit heeft mogelijk te maken met de economische recessie en een oplaaiende discussie over overgewicht.

Een speciaal plekje

De frikandel blijft een speciaal plekje in ons hart hebben. Niet alleen in dat van ons, maar ook in dat van jullie. Het is niet voor niks nog steeds de meest gegeten snack in Nederland!

Wij hopen dat jullie de blog over de geschiedenis van de frikandel interessant vonden! Lees nu ook de laatste updates over de Formule 1. Vergeet ons niet te volgen op Facebook en Instagram!

Was jij al bekend met de geschiedenis van de frikandel?
Laat het ons weten!

Bye Before You Die!

Volg ons nu!
error