Category: Recepten

Gefrituurd ijs maken

Gefrituurd ijs maken

Beste lezers! Dit keer een recept om zelf gefrituurd ijs te maken. GEFRITUURD IJS MAKEN, ja je leest het goed! Lees snel verder wat je nodig hebt en moet doen om dit voor elkaar te krijgen. Wij vinden het zeker het proberen waard. De combinatie van de warme, krokante buitenkant met de zachte, koude binnenkant is een geweldige sensatie die je niet snel zal vergeten. Want laten we eerlijk zijn, het is niet iets wat je dagelijks tegenkomt!

gefrituurd ijs maken

Ingrediënten

  • 500 g roombotercake
  • 2 middelgrote eieren
  • 8 el tarwebloem

Bereidingswijze

Stap 1: Die plakken cake ga je roosteren in het broodrooster. Of in een ander apparaat. Als je het maar roostert. Verkruimel de geroosterde cake in een diep bord of in een bak. Kijk maar. Pak het ei en scheid de dooier van het wit. Klop het eiwit los met een vork. De eidooier heb je niet meer nodig. Pak nog een schaal en doe daar de bloem in.

Stap 2: Pak een ijsschep en schep bollen uit de bak ijs. Haal de bollen door de bloem, dompel ze onder in het eiwit en rol ze door de cakekruimels totdat ze egaal bedekt zijn. Leg ze nu terug in de vriezer. Wacht minimaal 2 uur voordat je er wat mee gaat doen.

Stap 3. Its time to fry!

Zet de frituurpan aan op 180°C en laat hem op temperatuur komen. De ijsbitterballen hoeven maar 1 minuut in het vet te liggen. Dan zijn ze mooi goudbruin. Leg wat keukenpapier op een bord en laat ze hierop uitlekken.

Gefrituurd ijs maken is lekker én makkelijk!

Het is je gelukt! Ijs frituren kan weer van de bucketlist. Wat vond jij ervan? Laat het ons weten. Vond je het leuk? Vergeet ons dan niet te liken op Facebook en volgen op Instagram!

Krijg je geen genoeg van onze recepten? Bekijk hier dan ook ons recept om zelf kaaskroketten te maken! Om je vingers bij af te likken…

Bye Before You Die!

Volg ons nu!
error
Zelf frikandellen maken

Zelf frikandellen maken

JA! Het is eindelijk zover. Vandaag gaan wij jullie laten zien hoe je zelf frikandellen moet maken. Zelf frikandellen maken is helemaal niet moeilijk. Ook als je in het buitenland bent zul je met deze skill altijd zelf frikandellen kunnen maken. Is dat niet tof? Wij vinden in ieder geval van wel. Zoals altijd beginnen we met de ingrediënten. Succes en veel plezier in de supermarkt!

Ingrediënten

  • 1 kg zeer fijn gemalen rundergehakt
  • 2 theelepels zout
  • 1 theelepel peper
  • 1 theelepel piment
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 150 gram slagroom
  • Keukenmachine
  • Pan heet water
  • Buisman

Alles in huis gehaald? Mooi. Gaan we nu verder met het zelf frikandellen maken. Dit gaan we doen in drie stappen.

Bereiding

Stap 1: Houd de pan water apart. Gooi alle andere ingrediënten in de keukenmachine. Zet hem aan en maal het tot een mooi vleesdeeg.

Stap 2: Maak frikandelvormen van het vleesdeeg en gooi ze 10 minuten in het kokende water. Door Busman aan het water toe te voegen worden de frikandellen bruin. Het water zorgt voor stevigheid.

Stap 3: Haal de frikandellen uit de pan en laat ze opdrogen. Nu zijn ze klaar om gefrituurd te worden. Wacht tot ze drijven en je kan losgaan!

zelf frikandellen maken

Is dit niet gelukt? Dan heb je wel heel hard gefaald. Het zijn drie stappen waarbij weinig skills nodig zijn. Is het je wel gelukt? Fijn voor je. Zelf frikandellen maken is namelijk helemaal niet moeilijk, zoals we eerder al zeiden.

De frikandellen zijn natuurlijk ook naar smaak te kruiden. Het gehakt kun je ook vervangen door kipgehakt. Heb jij nou nog een supersuggestie waar wij van af MOETEN weten? Laat deze dan achter in de reacties. Wij zijn heel benieuwd naar alle creaties die jullie maken.

Zelf frikandellen maken.. Wie wil dat nou niet?

Vond je dit weer een lekker recept? Like ons dan op Facebook en Instagram! Heb je onze andere recepten al uitgeprobeerd? Nee?! Waar wacht je dan nog op! Wij leren je hoe je zelf kaaskroketten en Vlaamse friet moet maken.

Bye Before You Die!

Volg ons nu!
error
Makkelijk recept: zelf kaaskroketten maken in 10 stappen

Makkelijk recept: zelf kaaskroketten maken in 10 stappen

Het is weer tijd voor een heerlijke recept! In deze blog gaan we zelf kaaskroketten maken! Hier leggen we uit hoe het moet. Je zult het inderdaad wel zelf moeten doen. Kom je er niet uit? Stuur ons dan een chatbericht op Facebook.

Laten we beginnen!
Om zelf kaaskroketten te maken heb je eerst de juiste ingrediënten nodig. Vandaar dat we beginnen met een boodschappenlijstje. Een kaaskroket bestaat uit de vulling (kaas ragout) en de gepaneerde korst.

ingredienten-zelf-kaaskroketten-maken

Ingrediënten – zelf kaaskroketten maken

Kaasragout
200 gr ongezouten boter
250 gr bloem
1200 ml afgekoelde groentebouillon
650 gr oude geraspte kaas
4 eidooiers
80 ml slagroom
nootmuskaat
peper en zout


Gepaneerde korst
10 maal het eiwit van een ei
2 el bloem
paneermeel

Bereiden – zelf kaaskroketten maken

Boodschappen gedaan? Mooi, dan kunnen we verder. Nu is het namelijk tijd voor het echte werk: zelf kaaskroketten maken! We gaan dit doen in tien stappen. Let’s go!

  1. Bekleed een rechthoekige bakvorm met plastic folie.
  2. Smelt de boter in een pannetje. Zodra deze gesmolten is voeg je hier de bloem aan toe. Zorg ervoor dat dit ongeveer 2 minuten kookt.
  3. 400 ml groentebouillon mag hier nu aan toegevoegd worden. Roer totdat je een gladde massa hebt in de pan. Voeg nog 400 ml toe en zorg dat er weer een gladde massa ontstaat. Hierna voeg je de laatste 400 ml toe aan het mengsel.
  4. Laat het geheel al roerend koken voor een paar minuten. Nu mag je alle kaas er aan toevoegen. Verwarm tot alle kaas gesmolten is.
  5. Meng nu de eidooiers met de slagroom en klop dit los. Voeg het toe aan de kaasragout en breng het geheel op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Giet het daarna in de al bekleedde bakvorm.
  6. Dek de bakvorm af en plaats het in de koelkast om af te laten koelen.
  7. Klop de eiwitten en het bloem samen en pak twee borden. Over deze borden verdeel je het paneermeel.
  8. Snijd stukken af van de afgekoelde vulling van de kaaskroketten. Haal deze door het eimengsel en het paneermeel tot ze mooi egaal bedekt zijn.
  9. Laat de kaaskroketten minimaal 30 minuten rusten voor je ze bakt.
  10. Zet de pan op 170 graden en bak de kaaskroketten in 3-5 minuten goudbruin.

Zelf ook kaaskroketten gemaakt? Laat ons weten hoe ze smaakten! Geïnspireerd geraakt en enthousiast geworden? Kijk dan hier voor meer recepten.

Vond je dit nou een leuke blog en een heerlijk recept? Volg ons dan nu op Facebook en Instagram!

Bye Before You Die!

Volg ons nu!
error
Hoe maak je de beste Vlaamse friet in 5 stappen?

Hoe maak je de beste Vlaamse friet in 5 stappen?

Wij zochten het voor je uit! Heel makkelijk zelf te maken en reuze lekker!

Stap 1. De aardappel

Het begint natuurlijk bij de basis. In dit geval, de aardappel. Je weet wel, die grote stevige. Wij hebben gekozen voor Het Bintje, net als de Belgen. Want laten we eerlijk zijn, wie maakt betere Vlaamse friet dan de Belgen zelf? Daarom hebben wij besloten toch maar eens te luisteren.

Schil de aardappelen en haal ze door de frietsnijder. Was de rauwe frietjes in koud water en dep ze hierna droog.


Stap 2. Het vet

De keuze van het vet is van levensbelang. Dit zal een duidelijke ondertoon in de smaak van de friet gaan hebben. Wij zijn er van overtuigd dat er niks lekkerder is dan de frieten te bakken in het ossenwit.

Stap 3. Voorbakken

Friet voorbakken is essentieel. Op deze manier trekt het vocht uit de frietjes. Zet de frituurpan op 150 graden en laat ze hier 4 á 5 minuten in liggen, tot ze borrelen. Haal de frieten eruit en schud het vet van ze af.

Stap 4. Afkoelen

Nu moet de Vlaamse friet afkoelen tot een temperatuur van 18-20 graden. Dit duurt ongeveer een uurtje.

Friet in frituurpan

Stap 5. Vlaamse friet afbakken

Zet de frituurpan nu op 180 graden. Gooi de friet erin en na 2-3 minuten zouden ze klaar moeten zijn. Zijn ze mooi goud-bruin gebakken? Gefeliciteerd, je bent instaat 5 instructies op te volgen! Applausje voor jezelf! Is het mislukt? Dan is de kans heel groot dat jouw droom is waargemaakt door Johnny de Mol.

Vlaamse friet GIF

Heb jij nou ook zo’n bizar goed recept die wij voor jullie moeten delen? Laat het ons weten via Facebook, Instagram of onderstaand contact formulier!

Geïnspireerd geraakt door dit recept? Bekijk dan ook eens Ontbijt, lunch en diner – Wat je nodig hebt om de dag door te komen.

Bye Before You Die!

Volg ons nu!
error
Ontbijt, lunch en diner – Wat je nodig hebt om de dag door te komen

Ontbijt, lunch en diner – Wat je nodig hebt om de dag door te komen

In deze blog geven wij jullie drie recepten om heerlijk de dag door te komen.

Ontbijt – goud-bruin gefrituurde oliebollen met Oreo

Ingrediënten
– 20 Oreo’s
– 2 pakken oliebollenmix
– 250 ml melk
– 2 eieren
– Poedersuiker

Bereidingswijze ontbijt
Mix de oliebollenmix, melk en eieren door elkaar. Het moet een heerlijk, stevig mengsel worden.

Zet de frituurpan aan en laat hem warm worden. Pak een Oreo en duw hem kopje onder in het heerlijke bad van beslag. Zorg ervoor dat het beslag om de hele Oreo heen zit. Gooi de Oreo nu in het borrelende bubbelbad van frituurvet. Laat hem een minuutje chillen en als het beslag gaar is haal je hem eruit. Laat hem lekker uitlekken op keukenpapier. Als je klaar bent besprenkel je ze met wat extra poedersuiker. #genieton #metdemaidon #frituren

Lunch – broodje hamburger mét spare-ribs en spek

Ingrediënten
– 2 Italiaanse bollen
– 1 ui
– 1 pak ontbijtspek/bacon
– 4 hamburgers
– 400 gram spareribs
– Truffel mayonaise
– Een klein beetje sla en tomaat
– Pakje cheddar kaas (die van plastic)

Bereidingswijze lunch
Stop de spareribs in de oven tot ze gaar zijn. Bak eerst het spek en de ui, en dan de hamburgers. Tip: Doe dit in dezelfde pan, zonder schoon te maken. Op deze manier creëer je een infusion van het zoute vet wat uit het spek is gelopen met de hamburgers. Bak de hamburgers ook tot ze bijna gaar zijn. Leg de cheddar op de hamburgers en laat ze even staan op laag vuur. Hierdoor smelt de kaas en gaart de hamburger. Snijd de tomaat en sla, zodat je er een beetje van op je broodje kan doen. Nu begint het bouwen.

Snijd het broodje door en bedek beide kanten met truffel mayo. Begin met een klein beetje sla en tomaat. Leg 1 burger op de sla. Omdat de kaas nog mooi zacht is, leg je hier de bacon in. Op de bacon komt een klein beetje truffel mayo als lijm voor de sparerib. Schraap vlees van het bot af en leg het op de bacon. Ook hierop komt weer een beetje truffel mayo. Nu komt de tweede burger erop. Leg ook bacon op de zachte kaas. Nu kan de deksel erop. Gefeliciteerd! Je hebt na het eten van deze burger gegarandeerd een verhoogd cholesterol. #winning #burgertime #Idareyou

Lunch

Diner – kaasfondue met vlees

Ingrediënten
– 200 gram Parmezaan
– 300 gram cheddar
– 300 gram roquefort
– 600 gram
– 2 flessen witte wijn
– 2 stokbroden

– 5 viandellen
– 1 zak nacho’s
– Gehaktballetjes
– Chorizo
– 200 gram buikspek

Bereidingswijze diner
Snijd de kaas in kleine stukjes en gooi het in een pan. Schenk hier 1/3 van één van de twee flessen wijn bij. Zet op laag vuur en laat alle ingrediënten rustig samensmelten. Roer regelmatig door de pan zodat de hele zooi niet aanbrandt. Frituur de viandel, bak het buikspek en verwarm de gehaktballetjes. Snijd alles op hapbaar formaat, zodat het makkelijk is om in een keer in je mond te stoppen.

Als de kaas een mooi geheel is geworden ben je klaar om je dips erbij te pakken en de aanval in te zetten. Wij raden nu aan door te eten tot je de kaas weer voelt stollen in je maag. Op deze manier weet je zeker dat je te veel eet. #saycheese #meatmeetscheese #dipit

Nu vraag je je natuurlijk af: waarom moest ik 2 flessen wijn kopen? Nouja, dit is vooral om te drinken natuurlijk. Want laten we eerlijk zijn, is een kaasfondue wel een kaasfondue zonder wijn?

diner

Wat was het fijn om deze ontbijt, lunch en diner recepten voor jullie samen te stellen en uit te proberen. Wij zijn benieuwd naar jullie mening en ervaringen. Laat ons in de reacties weten wat jij er van vindt!

Ben je enthousiast geworden door bovenstaande recepten? Kijk dan hier voor meer overheerlijke inspiratie! Like onze Facebookpagina en blijf op de hoogte van de nieuwste blogs.

Bye Before You Die!

Ali

Volg ons nu!
error