Gefrituurd ijs maken

gefrituurd ijs maken

Beste lezers! Dit keer een recept om zelf gefrituurd ijs te maken. GEFRITUURD IJS MAKEN, ja je leest het goed! Lees snel verder wat je nodig hebt en moet doen om dit voor elkaar te krijgen. Wij vinden het zeker het proberen waard. De combinatie van de warme, krokante buitenkant met de zachte, koude binnenkant is een geweldige sensatie die je niet snel zal vergeten. Want laten we eerlijk zijn, het is niet iets wat je dagelijks tegenkomt!

gefrituurd ijs maken

Ingrediënten

  • 500 g roombotercake
  • 2 middelgrote eieren
  • 8 el tarwebloem

Bereidingswijze

Stap 1: Die plakken cake ga je roosteren in het broodrooster. Of in een ander apparaat. Als je het maar roostert. Verkruimel de geroosterde cake in een diep bord of in een bak. Kijk maar. Pak het ei en scheid de dooier van het wit. Klop het eiwit los met een vork. De eidooier heb je niet meer nodig. Pak nog een schaal en doe daar de bloem in.

Stap 2: Pak een ijsschep en schep bollen uit de bak ijs. Haal de bollen door de bloem, dompel ze onder in het eiwit en rol ze door de cakekruimels totdat ze egaal bedekt zijn. Leg ze nu terug in de vriezer. Wacht minimaal 2 uur voordat je er wat mee gaat doen.

Stap 3. Its time to fry!

Zet de frituurpan aan op 180°C en laat hem op temperatuur komen. De ijsbitterballen hoeven maar 1 minuut in het vet te liggen. Dan zijn ze mooi goudbruin. Leg wat keukenpapier op een bord en laat ze hierop uitlekken.

Gefrituurd ijs maken is lekker én makkelijk!

Het is je gelukt! Ijs frituren kan weer van de bucketlist. Wat vond jij ervan? Laat het ons weten. Vond je het leuk? Vergeet ons dan niet te liken op Facebook en volgen op Instagram!

Krijg je geen genoeg van onze recepten? Bekijk hier dan ook ons recept om zelf kaaskroketten te maken! Om je vingers bij af te likken…

Bye Before You Die!

Volg ons nu!
error

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *