Hoe maak je de beste Vlaamse friet in 5 stappen?

zelf-vlaamse-friet-maken

Wij zochten het voor je uit! Heel makkelijk zelf te maken en reuze lekker!

Stap 1. De aardappel

Het begint natuurlijk bij de basis. In dit geval, de aardappel. Je weet wel, die grote stevige. Wij hebben gekozen voor Het Bintje, net als de Belgen. Want laten we eerlijk zijn, wie maakt betere Vlaamse friet dan de Belgen zelf? Daarom hebben wij besloten toch maar eens te luisteren.

Schil de aardappelen en haal ze door de frietsnijder. Was de rauwe frietjes in koud water en dep ze hierna droog.


Stap 2. Het vet

De keuze van het vet is van levensbelang. Dit zal een duidelijke ondertoon in de smaak van de friet gaan hebben. Wij zijn er van overtuigd dat er niks lekkerder is dan de frieten te bakken in het ossenwit.

Stap 3. Voorbakken

Friet voorbakken is essentieel. Op deze manier trekt het vocht uit de frietjes. Zet de frituurpan op 150 graden en laat ze hier 4 á 5 minuten in liggen, tot ze borrelen. Haal de frieten eruit en schud het vet van ze af.

Stap 4. Afkoelen

Nu moet de Vlaamse friet afkoelen tot een temperatuur van 18-20 graden. Dit duurt ongeveer een uurtje.

Friet in frituurpan

Stap 5. Vlaamse friet afbakken

Zet de frituurpan nu op 180 graden. Gooi de friet erin en na 2-3 minuten zouden ze klaar moeten zijn. Zijn ze mooi goud-bruin gebakken? Gefeliciteerd, je bent instaat 5 instructies op te volgen! Applausje voor jezelf! Is het mislukt? Dan is de kans heel groot dat jouw droom is waargemaakt door Johnny de Mol.

Vlaamse friet GIF

Heb jij nou ook zo’n bizar goed recept die wij voor jullie moeten delen? Laat het ons weten via Facebook, Instagram of onderstaand contact formulier!

Geïnspireerd geraakt door dit recept? Bekijk dan ook eens Ontbijt, lunch en diner – Wat je nodig hebt om de dag door te komen.

Bye Before You Die!

Volg ons nu!
error

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *