Ontbijt, lunch en diner – Wat je nodig hebt om de dag door te komen

burger eating

In deze blog geven wij jullie drie recepten om heerlijk de dag door te komen.

Ontbijt – goud-bruin gefrituurde oliebollen met Oreo

Ingrediënten
– 20 Oreo’s
– 2 pakken oliebollenmix
– 250 ml melk
– 2 eieren
– Poedersuiker

Bereidingswijze ontbijt
Mix de oliebollenmix, melk en eieren door elkaar. Het moet een heerlijk, stevig mengsel worden.

Zet de frituurpan aan en laat hem warm worden. Pak een Oreo en duw hem kopje onder in het heerlijke bad van beslag. Zorg ervoor dat het beslag om de hele Oreo heen zit. Gooi de Oreo nu in het borrelende bubbelbad van frituurvet. Laat hem een minuutje chillen en als het beslag gaar is haal je hem eruit. Laat hem lekker uitlekken op keukenpapier. Als je klaar bent besprenkel je ze met wat extra poedersuiker. #genieton #metdemaidon #frituren

Lunch – broodje hamburger mét spare-ribs en spek

Ingrediënten
– 2 Italiaanse bollen
– 1 ui
– 1 pak ontbijtspek/bacon
– 4 hamburgers
– 400 gram spareribs
– Truffel mayonaise
– Een klein beetje sla en tomaat
– Pakje cheddar kaas (die van plastic)

Bereidingswijze lunch
Stop de spareribs in de oven tot ze gaar zijn. Bak eerst het spek en de ui, en dan de hamburgers. Tip: Doe dit in dezelfde pan, zonder schoon te maken. Op deze manier creëer je een infusion van het zoute vet wat uit het spek is gelopen met de hamburgers. Bak de hamburgers ook tot ze bijna gaar zijn. Leg de cheddar op de hamburgers en laat ze even staan op laag vuur. Hierdoor smelt de kaas en gaart de hamburger. Snijd de tomaat en sla, zodat je er een beetje van op je broodje kan doen. Nu begint het bouwen.

Snijd het broodje door en bedek beide kanten met truffel mayo. Begin met een klein beetje sla en tomaat. Leg 1 burger op de sla. Omdat de kaas nog mooi zacht is, leg je hier de bacon in. Op de bacon komt een klein beetje truffel mayo als lijm voor de sparerib. Schraap vlees van het bot af en leg het op de bacon. Ook hierop komt weer een beetje truffel mayo. Nu komt de tweede burger erop. Leg ook bacon op de zachte kaas. Nu kan de deksel erop. Gefeliciteerd! Je hebt na het eten van deze burger gegarandeerd een verhoogd cholesterol. #winning #burgertime #Idareyou

Lunch

Diner – kaasfondue met vlees

Ingrediënten
– 200 gram Parmezaan
– 300 gram cheddar
– 300 gram roquefort
– 600 gram
– 2 flessen witte wijn
– 2 stokbroden

– 5 viandellen
– 1 zak nacho’s
– Gehaktballetjes
– Chorizo
– 200 gram buikspek

Bereidingswijze diner
Snijd de kaas in kleine stukjes en gooi het in een pan. Schenk hier 1/3 van één van de twee flessen wijn bij. Zet op laag vuur en laat alle ingrediënten rustig samensmelten. Roer regelmatig door de pan zodat de hele zooi niet aanbrandt. Frituur de viandel, bak het buikspek en verwarm de gehaktballetjes. Snijd alles op hapbaar formaat, zodat het makkelijk is om in een keer in je mond te stoppen.

Als de kaas een mooi geheel is geworden ben je klaar om je dips erbij te pakken en de aanval in te zetten. Wij raden nu aan door te eten tot je de kaas weer voelt stollen in je maag. Op deze manier weet je zeker dat je te veel eet. #saycheese #meatmeetscheese #dipit

Nu vraag je je natuurlijk af: waarom moest ik 2 flessen wijn kopen? Nouja, dit is vooral om te drinken natuurlijk. Want laten we eerlijk zijn, is een kaasfondue wel een kaasfondue zonder wijn?

diner

Wat was het fijn om deze ontbijt, lunch en diner recepten voor jullie samen te stellen en uit te proberen. Wij zijn benieuwd naar jullie mening en ervaringen. Laat ons in de reacties weten wat jij er van vindt!

Ben je enthousiast geworden door bovenstaande recepten? Kijk dan hier voor meer overheerlijke inspiratie! Like onze Facebookpagina en blijf op de hoogte van de nieuwste blogs.

Bye Before You Die!

Ali

Volg ons nu!
error

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *