Makkelijk recept: zelf kaaskroketten maken in 10 stappen

zelf-kaaskroket-maken

Het is weer tijd voor een heerlijke recept! In deze blog gaan we zelf kaaskroketten maken! Hier leggen we uit hoe het moet. Je zult het inderdaad wel zelf moeten doen. Kom je er niet uit? Stuur ons dan een chatbericht op Facebook.

Laten we beginnen!
Om zelf kaaskroketten te maken heb je eerst de juiste ingrediënten nodig. Vandaar dat we beginnen met een boodschappenlijstje. Een kaaskroket bestaat uit de vulling (kaas ragout) en de gepaneerde korst.

ingredienten-zelf-kaaskroketten-maken

Ingrediënten – zelf kaaskroketten maken

Kaasragout
200 gr ongezouten boter
250 gr bloem
1200 ml afgekoelde groentebouillon
650 gr oude geraspte kaas
4 eidooiers
80 ml slagroom
nootmuskaat
peper en zout


Gepaneerde korst
10 maal het eiwit van een ei
2 el bloem
paneermeel

Bereiden – zelf kaaskroketten maken

Boodschappen gedaan? Mooi, dan kunnen we verder. Nu is het namelijk tijd voor het echte werk: zelf kaaskroketten maken! We gaan dit doen in tien stappen. Let’s go!

  1. Bekleed een rechthoekige bakvorm met plastic folie.
  2. Smelt de boter in een pannetje. Zodra deze gesmolten is voeg je hier de bloem aan toe. Zorg ervoor dat dit ongeveer 2 minuten kookt.
  3. 400 ml groentebouillon mag hier nu aan toegevoegd worden. Roer totdat je een gladde massa hebt in de pan. Voeg nog 400 ml toe en zorg dat er weer een gladde massa ontstaat. Hierna voeg je de laatste 400 ml toe aan het mengsel.
  4. Laat het geheel al roerend koken voor een paar minuten. Nu mag je alle kaas er aan toevoegen. Verwarm tot alle kaas gesmolten is.
  5. Meng nu de eidooiers met de slagroom en klop dit los. Voeg het toe aan de kaasragout en breng het geheel op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Giet het daarna in de al bekleedde bakvorm.
  6. Dek de bakvorm af en plaats het in de koelkast om af te laten koelen.
  7. Klop de eiwitten en het bloem samen en pak twee borden. Over deze borden verdeel je het paneermeel.
  8. Snijd stukken af van de afgekoelde vulling van de kaaskroketten. Haal deze door het eimengsel en het paneermeel tot ze mooi egaal bedekt zijn.
  9. Laat de kaaskroketten minimaal 30 minuten rusten voor je ze bakt.
  10. Zet de pan op 170 graden en bak de kaaskroketten in 3-5 minuten goudbruin.

Zelf ook kaaskroketten gemaakt? Laat ons weten hoe ze smaakten! Geïnspireerd geraakt en enthousiast geworden? Kijk dan hier voor meer recepten.

Vond je dit nou een leuke blog en een heerlijk recept? Volg ons dan nu op Facebook en Instagram!

Bye Before You Die!

Volg ons nu!
error

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *