Reflectie op het semester

We komen steeds dichter bij het einde van het semester MM. Tot dit moment heb ik al mijn studiepunten verdiend. Naar mijn idee is dit het eerste semester van de opleiding CE waarin er verdiepende informatie komt. Modellen kan iedereen op internet op zoeken. Maar de verbinding ertussen leggen en er iets mee doen, dat is waar de echte kracht ligt van deze opleiding. Ik vind dan ook dat ze de propodeuse zouden moeten toewijden aan het begrijpen van de modellen. Zo kan de student meer focus leggen op het maken van verbindingen en zich zo voorbereiden op het werkveld. Daarnaast is de relevantie van de modellen overschat. Ieder jaar komen er nieuwe modellen uit en dus blijf je nooit up to date met het werkveld. Ook is het zo dat de student tijdens zijn meewerkstage zich al beter kan profileren en zich beter op zijn plek zal voelen.

Ik ben tevreden met mijn resultaten tot nu. Het vak Bedrijf en Strategie ben ik dus zeer tevreden over. Onderzoeksvaardigheden had voor mij wat minder toegevoegde waarde. Dit omdat het niet direct relevantie had tot het afstuderen. De manier van onderzoek doen staat niet gelijk aan wat er verwacht wordt met afstuderen. Het project is daar in tegen wel zeer behulpzaam tijdens de voorbereiding van het afstuderen. Dit omdat het product wat daar gemaakt wordt wél gelinkt kan worden aan het afstudeer onderzoek. Hiermee bedoel ik vooral dat de manier van onderzoek doen het zelfde is.

Het bezoek aan de High Tech Campus vond ik deels interresant, maar deels ook niet. Dit kwam vooral omdat voor mij persoonlijk het college van Jan Jurriëns dezelfde informatie gaf. De boodschap is duidelijk over gekomen, er moet iets veranderen in de manier waarop we naar business modellen kijken. Echter vind ik dat de Millieu Hippies van Exentr te veel bezig waren met het overtuigen van de studenten, zonder te luisteren naar andere argumenten.