Tijdens het bezoek aan de High Tech Campus in Eindhoven hebben wij een ochtend doorgebracht bij het bedrijf Exentr. Dit bedrijf is een samenwerkingsverband van Eneco, Gemeente Eindhoven en de TU Eindhoven. Samen proberen zij de transitie naar duurzame brandstoffen zo soepel mogelijk te laten verlopen. Hun doel is het samenbrengen van verschillende actoren. Zo is het gelukt om het leveren van de horeca in Breda duurzamer te maken. Dankzij een samenwerking van leveranciers en uitbaters hoeven er nu minder vrachtwagens de stad in. Het verdien model zit hem voornamelijk in subsidies van de staat. Echter moet ik wel aanmerken dat de discussies die ontstonden vrij eenzijdig leken. Ik vond dat de personen waarmee ik gesproken heb niet bereid waren écht te luisteren. Dit vond ik jammer, dit gaf mij een nogal opdringerig gevoel. De boodschap zou beter over komen wanneer men het activistische karakter achter zich laat. De bewustwording is al gecreëerd dankzij het gebruik van de extreemste voorspellingen. De Greta Thurnberg trekjes halen naar mijn mening de geloof waardigheid onderuit.