Persoonlijke Profilering
Ondernemendheid na PO 60%
Ondernemendheid na PO​ 85%

Persoonlijke Profilering

De start situatie

Naast ondernemendheid heb ik ook gekozen voor de competentie Persoonlijke profilering. Hiervoor heb ik gekozen omdat ik denk dat dit van pas kan komen in zowel het vinden van een baan als in mijn persoonlijke leven. Tijdens de opleiding ligt er natuurlijk al veel focus op het verkopen van jezelf of een product, maar dan zijn er nog steeds gemiddeld 2000 andere studenten die starten aan deze opleiding. Om hier tussenuit te springen is het van groot belang om meer kennis te hebben over hoe te profileren.
Rechts mijn CV voor ik begon met het ontwikkelen van deze competentie. Op de pagina Wie ben ik? Is mijn huidige CV te zien. Deze heb ik tijdens een eerdere PO opdracht gemaakt. Een nieuwe manier van persoonlijke profilering is een video pitch. Hier heb ik nog geen kennis van.
 

Het proces

 Om mijzelf beter te profileren heb ik besloten een video pitch te maken. Daarnaast heb ik deze website gemaakt, die mijn competenties ondersteunt. De video pitch is ook te zien op de Wie ben ik? pagina. Nu is het probleem dat op LinkedIn de ene na de andere video pitch je om je oren vliegt. Dus ook hier is het belangrijk je te onderscheiden van de rest. Men moet jou onthouden. Donald Trump is hier een goed voorbeeld van. Door iets extreems te roepen gaat iedereen over hem praten. Men denkt in eerste instantie, wat zegt die gek. Later blijven ze er mee in hun hoofd en komt men er op terug. De kern hier is dat alles went, en dat negatieve publiciteit ook publiciteit is. Ook Donald Trump is President geworden. Daarnaast toont het mijn creatieve kwaliteiten. De uitvoering in video bewerking is niet goed te noemen, maar de boodschap wel. Ik durf buiten de box te denken. Dit met als onderliggend een serieus CV moet het perfecte middel zijn om mijzelf te profileren in tijden van een competitieve markt.
 

Conclusie en bewijsvoering

 Ik heb deze video en deze onderbouwing gebruikt tijdens mijn zoektocht naar een afstudeer stage. Het resultaat is dat ik mij bij Hero Benelux goed heb kunnen profileren waardoor ik een eCommerce stage heb kunnen binnen halen. Mijn video en onderbouwing werden gezien als creatief en leuk. Het had echt indruk gemaakt. Hiermee heb ik laten zien dat ik het niveau van Does heb behaald in het model van Miller.